Svetlo na kraju tunela za rok muziku u Srbiji

Da li naše ministarstvo kulture smatra za pravo da zaista donese promenu na našim televizijama?

muzika — Autor necke1988 @ 17:13

Naše ministarstvo kulture je najgore od svih na svetu. Gomila nesposobnjakovića sedi u foteljama i vuku narod za jezik i mažu nam oči. Bradić umesto da ga čujem da kaže da će se poslati dopis televizijama sa nacionalnom frenkvencijom da ne promovišu toliko estradu i da razmisle dobro o tome da nas baš "zabole" za to kako je Ana Kokič išla u prodavnicu da kupi da jede, mada voditeljka te emisije je baš slatka :D . Veliki pozdrav njoj ovim putem. Recimo, na toj televiziji gde se emituje ta emisija jedino možemo videti mlade bendove u emisiji Zorana Kesića "Fajront republika".

Evo, npr. u emisiji voditelja koga veoma cenim, bilo bi super kad bi kao Kesić dao priliku nekoj mladoj grupi da bude viđena od naroda u njegovoj emisiji. Vrlo je duhovit, ali gosti su mu ponekad teška katastrofa. Verujte, ja koji slušam rok moram da umesto i na tv-u slušam i gledam spotove mladih bendova isključivo na jutubu, a zna se gde ih slušam, na 202-jci! :D

Trebalo bi da Bradić stavi prst na čelo i da se zapita zašto se njegova generacija tokom "Novog talasa" bunila protiv komunizma u Jugoslaviji. Ja da sam na njegovom mestu, zabranio bi da jedan muzicki zanr ima najveći deo kolača, nego bi apelovao na rukovodstva tih televizija da razmisle dobro o tome koliko jednoličnost može da donese štete našoj zemlji. Nadam se da nema neko šta protiv grupe "Hari Mata Hari", staviću ispod jedan njihov link. :D Ta pesma je iz njihovog potpuno rokerskog perioda, pre njihove estradizacije 90-ih godina.

 

Do sledećeg članka, doviđenja!

 

 


Ljudi nije fer, rok muzika živi kao ker

muzika — Autor necke1988 @ 11:59

Ako biste mene pitali, rekao bih vam da u "turbofolk" pravcu jedva da se zna koji su instrumenti u nekoj pesmi koju oni napravi. Naravno, "mikseta" je to. Dok u rokenrolu, zna se: Gitara, bas, bubnjevi, klavijature. A znate li vi da u "hevi metalu" nisu bile zastupljene klavijature dok grupa "Van Hejlen" sa Dejvidom Li Rotom na čelu nije rešila da ih ubaci u njihov hit singl "Jump".

 

 Naravno, ljubiteljima "hevi metala" je to bilo bezveze, ali zahvaljujući toj pesmi, "Van Hejlen" su i dan danas veoma popularna grupa, svakako da devojke gotive onu njihovu "Why can`t this be love". Tokom 80-ih, scena nam je bila baš super, ali jedina mana im je bila ona koju "Grandovci" uspešno nastavljaju, a to je "sviranje zbog para". Što bi rekao Dado Topić, nisu bitni muzika i reči, samo da se dobro zaradi.

   

 Da znate, danas smo spremni da svakog ko sluša rokenrol da ga ismevamo i diskriminišemo, a onog ko sluša "Grand" i "City records" pop da ga hvalimo na sve strane. Na primer, ja kad kažem nekom da sluša rokenrol, on se smeje k`o da sam pao s`Marsa.

Svako ko reši da dobro zaradi od svog posla, ide da peva u takmičenju "Zvezda Granda". A ko reši da osnuje bend, bogami mora da se cima dosta da bi uspeo da bi njegov bend doživeo slavu nekadašnjih Jugoslovenskih pop-rok grupa.

Evo, ja nešto razmišljam, što se ja ne bi prijavio, pa taman da imam neku zaradu?! Ne mogu, jer ja znam da pevam umesto pesme od "Sinana Sakića" pesme od grupe "Bed kompani". Inače, ja bih osnovao bend, mada ne znam gde da nađem članove.

Uostalom, ne znam koliko ovaj moj blog može da doprinese boljitku rokenrola u našoj zemlji i regionu.

Do sledećeg članka, doviđenja!

     


Powered by blog.co.yu