Svetlo na kraju tunela za rok muziku u Srbiji

Sve će proći, samo r`n`r nikad neće

muzika — Autor necke1988 @ 10:33

Ovo je citat sa jednog od kompilacijskih albuma gupe Milića Vukašinovića. Svakako da se slažete sa mnom da rokenrol kao pravac nikad neće izumreti. Kao što dosad nisu izumrli pravci poput "popa", "hip-hopa", "džeza i elektronike".

Apsolutno, najlepši muzički pravac po meni je rokenrol. Mada, ne želim nikoga na silu da nateram da ga sluša. Ali kako je jednom rekao jedan bg roker: "Jednom kad uđeš u tu čudnu šumu, više nema povratka".

Rokenrol je ujedno i najritmičniji pravac ikad izmišljen. Ta "muzika na struju", ako mene pitate, nema ničeg lepšeg na svetu. Muzika koju možeš da slušaš i kad si srećan i kad si tužan. I kad je sunce i kad je kiša. Naravno najlepši deo u svakoj pesmi je solaža, mada je nema toliko u poslednje vreme.

Što bi rekao Dado Topić iznad: "R`N`R je prava stvar". Naravno, razumem da ljudi prosto "gotive" pop zvezde poput "Lady Gage", "Madone" i "Shakire". Nije im rokenrol približen na pravi način. Nego isključivo se gleda na našim televizijama da se rokenrol skloni što dalje od njih a da budu redovno blizu i prosto "bombardovani" turbofolkom.

Do sledećeg članka, doviđenja!

         

 

 

   

 


            


Powered by blog.co.yu