Svetlo na kraju tunela za rok muziku u Srbiji

Kombinacija hip-hop/rock, da li ona može pomoći sprskom i regionalnom rokenrolu da nađe svoje mesto u mejnstrimu današnjice?

muzika — Autor necke1988 @ 12:33

Nekoliko godina pre nego što je rokenrol izgubio svoje vodeće mesto u svetskom mejnstrimu, došlo je do saradnje grupa "Aerosmith" i "RUN DMC". Naravno, njihova 2 žanra su bukvalno nespojiva, ali da vas pitam, ko je od vas odrastao kao i ja uz bendove poput "Rage against the machine", "Limp Bizkit" i drugih?

Onda je došlo do saradnje između grupa "Public Enemy" i "Anthrax". Ali ako mene pitate, više gotivim pesmu od grupe "Beastie Boys"-Fight for your right to party.

Kod nas jedva i da ima takvih bendova, naravno bili su nekada "Deca loših muzičara" a sad "Iskaz i svedoci". Takvi bendovi koji spajaju ova 2 žanra mogu sigurno doći do većeg dela mejnstrim publike koji slušaju "grand" narodnjake i ostalo.

   

Mislim, ako bi dobro razmisli mladi bendovi, ta kombinacija zaista nije toliko frapantna, jer kada se spoje, zaista zvuče fantastično. A i rokenrol u svom izvornom obliku gubi bitku sa ostalim žanrovima, naravno prevashodno sa onima koji imaju najveći auditorijum.

 

Da li bi "Iskaz i svedoci" mogli da uspeju jednog dana kao "Van Gogh"? Ko zna...ali dotad ćemo izgleda morati malo da sačekamo. Mislim u Americi ti bendovi uspevaju već godinama. Ne znam sad da li "Limp Bizkit" još uvek sviraju, ali svakako da kod nas ti bendovi treba da krenu u potragu za većom publikom.

Do sledećeg članka, doviđenja!

   

 


Powered by blog.co.yu