Svetlo na kraju tunela za rok muziku u Srbiji

Podrška je važna

muzika — Autor necke1988 @ 23:07

Ovaj citat sam čuo iz pesme jedne mlade Beogradske rok grupe. Svakako da je rokerima podrška važna. Inače, zašto bi živeli od svirke ako nemaju podršku za to što rade? Zbog toga, gubimo na muzičarima, a dobijamo više na inženjerima. A zašto im uništiti san?

Dobro su se setili da je ovako nazovu, zar ne? :D Svi imaju u ovoj zemlji na estradi podršku, a rokeri ne! Zato, našem ministarstvu kulture bih poručio: "Pamet u glavu". Naučimo se od Zapada po pitanju tretiranja alternativnih muzičara. Znači, kod njih isto postoji estrada ali rokeri nisu toliko marginalizovani kao kod nas.

Evo, ja zbog toga što Neša Galija nije imao podršku sponzora ne mogu da idem na njihov koncert, a on naravno ne može bez sponzora sa svojom grupom da održi koncert u "Areni". Zato apelujem ovim putem na kompanije da pruže podršku grupi "Galija" kako bismo mogli da uživamo na njihovom koncertu u "Areni" uz izvođenje njihovih najvećih hitova. Verujem da vas ima dosta koji ovaj moj blog čitate da ste odrasli uz "Galiju".

Dobro, dosta o tome. :D Valjda će neko iz "Arene" pročitati ovo što sam napisao. Ako niste znali (da vas obavestim), ako se sećate njih, Američke "new wawe" grupe "The Cars", planiraju skoro da objave povratnički album. Evo linka za one koji ne znaju o kome se radi.

Podrška je izuzetno bitna za ljude koji žele da se bave muzikom u ovoj zemlji. Inače, ono zašta im je Bog dao dar neće moći da iskoriste. Jer zna se: Neko je rođen da bude estradni pevač, neko sportista a neko roker. A ti klincima ne smemo da oduzmemo pravo na to da žive od toga zašta su rođeni. Do sledećeg članka, doviđenja!

     

 


Powered by blog.co.yu