Svetlo na kraju tunela za rok muziku u Srbiji

Poltroni na televiziji - Najveći neprijatelji srpskog rokenrola

muzika — Autor necke1988 @ 10:08

Znamo svi da poltroni itekako kontrolišu sve u ovoj zemlji. Od politike, do sporta pa sve do estrade. Ma ima ih i u parlamentu! :D Konrolišu protok para, naravno u svemu tome. Zato grupa "Žene kese" ne može da živi od svog posla, a "Aca Lukas" može.

Kao što su svojevremeno govorili "357": "Nema više pesama kao Dođi mi u petak". Zašto spominjem poltrone? Pa evo: od kako se raspala Jugoslavija oni su se kao pacovi izvukli iz kanalizacije i zatrovali celu naciju.

 

Zahvaljujući njihovoj nadmoći nad medijima, rokenrol je prepušten na milost i nemilost. Za "turbofolk" naravno, nema zime. Oni će koš malo da truju omladinu muzičkim koještarijama koje nemaju veze sa životom. U Americi (na koju se oni toliko ugledaju) imaju isto poltrone ali oni nisu sprečili osnivanje rok kanala MTV2 (http://www.mtv.com/mtv2/).

 

A kod nas rok kanal? Ko zna....ali bitno je da ljudi koji su vlasnici televizija u Srbiji i regionu da shvate da nemaju samo gledaoce koji su isključivo poštovaoci "turbofolk" zvuka, nego i rokeri, metalci, itd. Trebaju ti poltroni da razmisle dobro o tome da se može ulagati i u mlade bendove, a ne samo u "estradne" pevače i pevačice i splavarske grupe.

 

Inače, za kraj ovog bloga ubaciću pesmu od britanske grupe koju izuzetno cenim. Naravno, sada su matore dede ali stvarno uz Cepeline i Dip parpl spadaju u top 3 najbolje grupe u istoriji britanskog roka. Do sledećeg članka, doviđenja!

 


Powered by blog.co.yu