Svetlo na kraju tunela za rok muziku u Srbiji

09 Nov, 2010

Kombinacija hip-hop/rock, da li ona može pomoći sprskom i regionalnom rokenrolu da nađe svoje mesto u mejnstrimu današnjice?

muzika — Autor necke1988 @ 12:33

Nekoliko godina pre nego što je rokenrol izgubio svoje vodeće mesto u svetskom mejnstrimu, došlo je do saradnje grupa "Aerosmith" i "RUN DMC". Naravno, njihova 2 žanra su bukvalno nespojiva, ali da vas pitam, ko je od vas odrastao kao i ja uz bendove poput "Rage against the machine", "Limp Bizkit" i drugih?

Onda je došlo do saradnje između grupa "Public Enemy" i "Anthrax". Ali ako mene pitate, više gotivim pesmu od grupe "Beastie Boys"-Fight for your right to party.

Kod nas jedva i da ima takvih bendova, naravno bili su nekada "Deca loših muzičara" a sad "Iskaz i svedoci". Takvi bendovi koji spajaju ova 2 žanra mogu sigurno doći do većeg dela mejnstrim publike koji slušaju "grand" narodnjake i ostalo.

   

Mislim, ako bi dobro razmisli mladi bendovi, ta kombinacija zaista nije toliko frapantna, jer kada se spoje, zaista zvuče fantastično. A i rokenrol u svom izvornom obliku gubi bitku sa ostalim žanrovima, naravno prevashodno sa onima koji imaju najveći auditorijum.

 

Da li bi "Iskaz i svedoci" mogli da uspeju jednog dana kao "Van Gogh"? Ko zna...ali dotad ćemo izgleda morati malo da sačekamo. Mislim u Americi ti bendovi uspevaju već godinama. Ne znam sad da li "Limp Bizkit" još uvek sviraju, ali svakako da kod nas ti bendovi treba da krenu u potragu za većom publikom.

Do sledećeg članka, doviđenja!

   

 


Komentari

 1. Lepo receno, nije bas po mom ukusu ali mogu da svarim. Nego, kad si to pomenuo ne mogu da se setim bas mnogo nasih bendova koji forsiraju ovu vrstu mjuze?

  Autor sopran87 — 09 Nov 2010, 17:17

 2. ovako poenta clanka je ok,ali mnogo koristis rec frapantan(ukratko pojasni citaocima blize znacenje,mozda oni ne znaju :D),i da za kraj cu ti reci poslusaj bend Sunshine oni su po meni najbolji predstavnici tog zanra kod nas

  Autor kojot — 09 Nov 2010, 18:23

 3. he he...ja izbrojah samo jednom pomenutu rec.

  Sunshine je vec klasa i klasika,,,nego,da ti nisi Kojot iz Sunshine-a ?
  ;-)

  Autor stepskivuk — 09 Nov 2010, 19:24

 4. ti mi dodjes ko neki rodjak posto si s"stepski vuk" :D,ovo za rec si u pravu ali u clanku,inace ja licno poznajem autora texta kome je ta rec uzrecica pa sam se malo nasalio, i ne nisam iz benda :P

  Autor kojot — 10 Nov 2010, 11:42


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by blog.co.yu