Svetlo na kraju tunela za rok muziku u Srbiji

31 Avg, 2011

Nove nade srpskog rock`n`roll-a

muzika — Autor necke1988 @ 17:49

Nije me dugo bilo tj. članaka zbog studentskih obaveza. Sad sam se ponovo vratio u tu Davidovsku borbu protiv tog "Grand-Golijata". ;) Naravno, putem ovog bloga. Predstaviću vam sad nekoliko neafirmisanih bendova iz regiona. Počeću sa Zagrebačkom grupom "Flashback", koji su bili jedan od konkurenata za nastup mladih bendova na ovogišnjem skoro završenim Belgrade beerfest-om. Po meni ovo je najbolja pesma sa njihovog debi albuma. :)

 

 

Ovo je izuzetak jer su zaista izuzetno sjajan mladi bend. U ovoj pesmi iznad mnogi se danas mogu prepoznati, jer svima nama koji volimo rock smeta ono što i u njemu u ovoj pesmi. E sad, ovaj bend sam maločas po prvi put čuo i zaista se obradovao vraćanju konačno onog čuvenog hard-roka iz 70-ih. :) Mada, ovi pomalo vuku na Grunge, ali dobro. :D

 

E sad, jedna obrada od "Ramones"-a, koja mi je ujedno jedna od omiljenijih od njih. :)

 

Preći ću sad na jedan bg bend koji se zove "Trigger". Nisam nešto mogao da slušam dok se nije pojavila prekrasna frontmenka u njihovom bendu. :) Odlično peva. Od pomalo onako obične verzije od Azre napravila je pravu rockačinu. ;) Kao nekada, Dejan Cukić od njihove "A šta radim". Evo poslušajte, mnogo je dobra obrada. ;)

 

 

Biće još mladih bendova predstavljenih u sledećem članku. Studentske obaveze zovu, tako da ću gledati da objavim sledeći članak u što skorijem roku. ;)

 

 Do sledećeg članka, doviđenja!


Komentari

  1. Ima i starih rok bendova koji su ponovo počeli da izdaju nove pesme i albume. Živa Vatra je jedan od njih. Evo ti link na neke njihove nove pesme.

    http://www.youtube.com/watch?v=oc3B1swz2qU

    http://www.youtube.com/watch?v=O6WpLzwduKE

    Autor Doske — 25 Okt 2012, 00:40


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by blog.co.yu