Svetlo na kraju tunela za rok muziku u Srbiji

23 Jan, 2011

Steglo brate sa svih strana, treba pomoć od jarana

muzika — Autor necke1988 @ 00:36

Ovo je deo teksta iz pesme Bosansko-Hercegovačke grupe "Dubioza kolektiv"-"Kokuz". Verovatno bi se složili sa mnom da je rokenrol u našem regionu zaista stegnut sa svih strana. To je kao što je nekada govorio jedan grčki filozof "Kakva je država, takva je i muzika".

 

 
Svakako da ne može! :D Turbofolk kao pravac je potpuno uništio našu izvornu narodnu muziku, koja je spadala i još uvek spada u najlepšu etno muziku na svetu. Sada, u "Grand" produkciji možemo da čujemo samo zabavnjake "influenced by MTV stars".
 
 
Verovatno znate da rokenrol kao pravac nikada ne može da izumre, kao što ne mogu ni ostali, ali moraju "jarani" u ministrastvu kulture da se uozbilje i da konačno krenu sa projektima pokretanja festivala omladinskih bendova, kao što je nekada bio "Boom" festival.
 
 
I da grupe poput "Svi na pod", "Art dilera", "Atlantide", "Rok bulevara" i drugih konačno uđu u legendu našeg čuvenog pop-roka, nekada Jugoslovenskog, sada regionalnog. Da omladina počne da sluša i ove bendove pored postojećih stvari koje "gotive" da slušaju.
Do sledećeg članka, doviđenja!
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 


Komentari

  1. Art Diler je extra bend, uspeli su dosta da se istaknu u poslednje 2 god. :)

    Autor everlyn — 01 Feb 2011, 11:03

  2. Kako ne :D

    Autor necke1988 — 09 Feb 2011, 12:03

  3. Tako je, bravo, i samo napred! :)

    Autor Mei — 10 Mar 2011, 15:30


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by blog.co.yu