Svetlo na kraju tunela za rok muziku u Srbiji

28 Dec, 2010

Zašto novom albumu grupe "Galija"-Mesto pored prozora nije pridana dovoljna medijska pažnja?

muzika — Autor necke1988 @ 15:25
Omot albuma
 

Preslušajavajući ovaj album u sobi svog stana primetio sam da grupa "Galija", prevashodno njihov pevač Nenad Milosavljević (poznat pod nadimkom "Neša Galija") muzički ne stari, u odnosu na svoje godine. U linkovima ispod podsetiću vas na njihove pesme koje smo svi nekada voleli.

 

Pesma "Zločin i kazna" sa ovog album je po meni najbolja "stvar" sa ovog albuma i često je slušam kad sam raspoložen. Zanimljivo je kada su se prvi put pojavili i pobedili na Zaječarskoj gitarijadi `76, da Neša Galija je tad smatrao da im to uopšte nije bilo potrebno, jer nisu hteli da budu rok zvezde, nego da sviraju za svoju dušu.
 
 
Pretpostavljam da su imali nastupe u "Žikinoj šarenici", ali nisam gledao, pa ne mogu da znam. Sa albuma tu je još i numera "Novembar-Maj", koja podseća na najbolje dane grupa "EKV" i "Time". Pošto se meni sviđa jedna koleginica sa mog smera u školi, najviše sam zavoleo prvu numeru na albumu "Kako mi se sviđaš" i ja nju ovim putem puno pozdravljam. ;-)
 
 
Smatram da su mediji trebali da posvete pažnju ovom albumu isto kao kad su toliko prikazivali spotove sa njihovih prethodnih albuma. Interesantno je da su početkom 80-ih doživeli veliki bum pesmom "Burna pijana noć".
 
 
Omiljena pesma od njih mi je "Korak do slobode". Njihov novi album je potpuno dopadljivo urađen, smatram da bi svako na njoj našao numeru za sebe. :D Neša Galija i dalje briljira sa svojim tekstovima kao nekada. Još samo da mediji ih češće zovu da nastupaju u njihovim emisijama i da im se nađe sponzor i eto dugo očekivanog koncerta u "Areni".
Do sledećeg članka, doviđenja!
 

   
 
 

 

   

 
 
 
 
 
 

Komentari


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by blog.co.yu