Svetlo na kraju tunela za rok muziku u Srbiji

14 Dec, 2010

Ulaganje u rok muziku-da li se isplati?

muzika — Autor necke1988 @ 13:34

Za vreme bivše Jugoslavije, rok je harao našim prostorima. Osamdesetih je ovaj pravac kao najkomercijalniji u kombinaciji sa pop muzikom omogućio da se kod nas pojave rok bogataši kao tada glam metalci u Americi.

Naravno, tokom 90-ih, jedino ako bi snimio "narodnjački" album, mogao si da zaradiš neku dobru "lovu". A danas, ulaganje u ovaj pravac ljudi smatraju da je besmislen i glup. Mada, viđam dosta nekih "kvazi" rokera na "Pinku".

U "Grand" produkciji naravno para nikad dosta. A rok muzika živi na samoj ivici. Bendovi jedva nekako izdržavaju. I hteo bih da pohvalim skupštinu grada Beograda zbog novogodišnjeg rok koncerta ispred Doma narodne skupštine. Nastupaju: Vlada Divljan, Bajaga, Kiki Lesendrić i Piloti i Partibrejkersi.

 

Do sledećeg članka, doviđenja!   

 


Komentari

  1. Nema vajde ulagati u tako nesto. Rock je moj zivot. Zivim u rock svetu. Razmisljam u rock fazonu. Moj zivot je rokenrol. Ali sam svesna da to umire. Mada ce u meni uvek ziveti... U mom gradu ima stotinak talentovanih muzicara, koji su sami naucili da sviraju gitaru, bubnjeve, klavijature.. Organizuju se svirke, radjaju se novi klinacki bendovi.. Ali sve uzalud. Svet je postao isuvise glup, tako da se valja ulagati u nesto drugo. Srbija je postala jedna grand parada. Ali dobro, tu smo mi. Mi koji zivimo taj zivot, zivot rokenrola. Bar ja cu ga ziveti vecno. Pozdrav!

    Autor katy — 14 Dec 2010, 15:22

  2. Šteta ali stvarno je tako, Srbija je u teškom problemu! Iako lično ne slušam ovu vrstu muzike žao mi je što su seljačine i silikonske raspandrkuše zastupljenije i popularnije od maladih i perspektivnih rok bendova...

    Autor Nemanja — 15 Dec 2010, 14:02

  3. Ne isplati se i zbog toga sto kvalitetni muzicari ne prihvataju komercijalu, nece da se prodaju za novac. A ulaganje u pravu umetnost je rizicno i stoga u r'n'r-u para neeeema

    Autor Boris — 20 Dec 2010, 11:27


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by blog.co.yu