Svetlo na kraju tunela za rok muziku u Srbiji

13 Okt, 2010

Kako da rok muzika nađe svoje mesto u srpskom mejnstrimu?

muzika — Autor necke1988 @ 15:52

Danas ima dosta pop-rok grupa u Srbiji, od kojih neki uspevaju a neki ne uspevaju da se proguraju na našu mejnstrim scenu. Recimo grupa Negativ. Doživeli su ogroman uspeh debi albumom "Negative" 1999. godine. Tu je pesma "Ja bih te sanjala" bila najveći hit. Bukvalno svi su ih slušali. Naravno, to je bio faktor i zbog toga što je Ivana (frontmenka benda) nekada bila sa Gocom Tržan u popularnoj 90s grupi "Tap 011". Snimili su i "soundtrack" za film "Apsolutnih sto". I danas su jedan od najuspešnijih bendova u regionu. Ajde, recite mi ko danas od mlađih bendova ima šansu da se provuče tamo gde i oni?! Prosto, nemaju prostor gde ljudi mogu da ih vide i čuju.

Predložio bih televiziji Pink da ozmiljno razmisli o uvođenju emisije posvećene mladim bendovima. Čak, štaviše, to je Slađani Milošević bio uslov da bi ona ispunila njihovu želju da se ona nađe u jednoj popularnoj "reality show" emisiji. Time bi svi žanrovi imali svoje mesto u današnjem srpskom mejnstrimu. Ali, pošto kako je Andrić svojevremeno rekao "kako će doći vreme kada će glupi da progovore, a pametni da zaćute", potpuno normalno je da "Grand" produkcija vodi glavnu reč u današnjoj srpskoj muzici. Recimo, Željko Mitrović (vlasnik televizije "Pink"), bio je početkom 80-tih u istoj koži kao današnji klnici, samo što su imali gde da budu viđeni od šireg auditorijuma na televiziji "Beograd". Pojavljivanjem u emisiji "Grand show", naše estradne zvezde imaju priliku da dobiju ogromnu količinu pažnje od strane javnosti u Srbiji.

I normalno, razne domaće rok grupe današnjice moraju da se mole Bogu svaki dan da im konačno krene. Seka i ostali ne moraju. Što bi se reklo: "Dok je muzike, biće i para". I gostovanja u diskotekama po dijaspori. Naravno, i redovnih fotografisanja od strane "paparazza". Mada, lično smatram da itekako imaju unosan posao. Mislim, ja da zarađujem 3.000 evrića po nastupu pa ne bih sigurno studirao! Trebalo bi omladini objasniti da ne postoji samo "turbofolk" i "house", nego i razni drugi muzički stilovi. Tijaniću, bravo za "Jelen top 10" a ti Mitroviću, razmisli dobro o tome kako si nekada bio basista u "Oktobru 1864", pa sigurno bi dobro došla emisija o rokenrolu u Srbiji i regionu. Zato, pamet u glavu! Do sledećeg članka, doviđenja!     

    


Komentari


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by blog.co.yu